Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αξιολόγηση κρασιών

Καλημέρα σας!

Βρήκα μια πολύ χρήσιμη σελίδα για το κρασί. Είναι από την Κύπρο και μιλά για τα κρασία. Είναι του Γιάννου Κωνσταντίνου και ονομάζεται Cyprus Wine Pages.

Το πιο αξιόλογο στο site είναι ότι σε μια κατηγορία υπάρχουν αξιολογήσεις κρασιών με βαθμολογία στα 100. Πολύ χρήσιμο για κάποιον που θέλει να αποφασίσει.

Παρακάτω θα βάλουμε μια αξιολόγηση κρασιού που μας αρέσει για να πάρετε μια γεύση:

 
ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗΣ SYRAH-ΜΑΡΑΘΕΥΤΙΚΟ ΡΟΖΕ 2012

Ποικιλιακή σύνθεση:  Syrah, Μαραθεύτικο
Αλκοολικός τίτλος:  13.50%

Ο Τσαγγαρίδης στη Λεμόνα της Πάφου είναι ίσως ο μοναδικός οινοποιός στη χώρα, που παράγει δύο ροζέ, ένα ξηρό από Syrah κι ένα ημίξηρο από Syrah και Μαραθεύτικο. Και τα δύο είναι, οφείλω να πω, πολύ καλά. Αν και το Syrah-Μαραθεύτικο του 2011 δεν μου πολυάρεσε, λόγω ίσως υπερβολικής αλκοόλης, αυτό του 2012 πιστεύω πως στέκει ποιοτικώς σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο. Τα γνωστά τριανταφυλλένια χρώματα, τα συνήθη κερασένια, φραουλένια, λουλουδάτα αρώματα, η οικεία φρουτώδης, ζωηρή, θηλυκιά, θα έλεγα, γεύση. Πιείτε το μέσα στο τρέχον έτος, αντάμα με λευκά κρέατα, θαλασσινά, πλούσιες σαλάτες, σολομό, τοπική, ακόμη και ασιατική κουζίνα.

Τιμή:  € 6.00
Διανομή:  Τσαγγαρίδης
Ημ. Αξιολόγησης:  29/05/2013




Υπόλοιπες αξιολογήσεις εδώ: http://www.cypruswinepages.com/cgibin/hweb?-V=winereviews&_FCATEGORY=103001&-dwinereviews_form.html&-b=20&-Sr&_VSECTION=1030&_VCATEGORY=103001&_VLANGUAGE=gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου